A. en J.A. van Dijk Fruittelers

Verser dan vers, pluk je fruit uit de fruitautomaat.
winkelen

Voor vers fruit moet je bij A. en J.A. van Dijk Fruittelers zijn! Hier kan er gemakkelijk fruit uit de muur worden gehaald, zodat jij kan genieten van heerlijk vers fruit. Ideaal om even langs te fietsen op je fietsroute.

Naast het fruitautomaat staat er een bak met appels en peren die de supermarkten niet willen verkopen, terwijl er nog prima appelmoes, appeltaart of appelsap van gemaakt kan worden. Deze fruittelers doen niet aan verspilling, dat is goed voor de natuur!

De fruitbak is ontstaan door een zware hagelbui jaren geleden. Een grote supermarktketen wilde de beschadigde oogst niet meer afnemen, omdat het onverkoopbaar zou zijn. Het oogst is toen op de dijk gezet met een bordje en een geldbakje erbij. Het liep erg goed en hierdoor staat de bak met het fruit met hagelplekjes er nog altijd.

In het seizoen wordt ook zomerfruit geteeld zoals pruimen en aardbeien. Bij droog weer zijn groepen op afspraak welkom om te ontdekken waar al dat heerlijke fruit geteeld wordt, en ook om achter de schermen te kijken waar de appels en peren gekoeld en gesorteerd worden.

Achtergrond

Inmiddels is A. en J.A. van Dijk v.o.f. uitgegroeid tot een modern bedrijf. De fruitkwekerij is opgericht door de opa van Maarten en zijn drie broers, die eerst een melkveehouderij hadden. Op een gegeven moment zagen de broers geen toekomst meer in hun melkveehouderij. Na enkele jaren loonwerk planten de broers fruitbomen op hun weiland, wat zij nog bezaten door de vroegere melkveehouderij. Dit waren voornamelijk appel- en perenbomen. In de loop der jaren kochten zij land aan om daar ook fruitbomen te planten. Het bedrijf groeide uit tot veertig hectare boomgaard. Na een aantal jaar besloten de vier broers het bedrijf op te splitsen in vier kleine bedrijven. In 1998 hebben Alewijn en Jaap van Dijk het bedrijf overgenomen van hun vader en dit bedrijf uitgebreid tot de huidige 29 hectare. Jaap is de vader van Maarten.

“Anja haalt graag een paar zakken appels en peren uit de automaat, maar ook flessen appelsap. Het is een leuke tussenstop op de fiets tijdens een mooie fietsroute met enerzijds uitzicht over de Lek en de uitgestrekte polders anderzijds.”

Lees verderLees minder

“Je snuffelt net zolang tot je tas uitpuilt van de plaatselijke producten!”

Contact

A. en J.A. van Dijk Fruittelers V.O.F.
Achthoven 56
4128 LX Lexmond

Openingstijden

Maandag07:00 - 23:00
Dinsdag07:00 - 23:00
Woensdag07:00 - 23:00
Donderdag07:00 - 23:00
Vrijdag07:00 - 23:00
Zaterdag07:00 - 23:00
Zondag10:00 - 23:00

Openingstijden informatie

06-51144020
info@vandijklexmond.nl
www.vandijklexmond.nl

Plan je route 

Heb je vragen?
Bel 0184 726 680
en ik help je graag!

De volgende voorzieningen / mogelijkheden zijn aanwezig

  • Ontdek De Alblasserwaard merchandise aanwezig

Benieuwd naar andere activiteiten?

Terug naar aanbod