Biokaas Kinderdijk

Biokaas Kinderdijk • Alblasserdam

Biokaas Kinderdijk

Op de Molenkade in Alblasserdam staat het bord van Biokaas Kinderdijk. Ontdek wat er allemaal mogelijk is bij Biokaas Kinderdijk. Kies voor een interessante rondleiding door het pakhuis. Hier zijn rijen kaas te zien zover het oog kan zien en de geur van kaas is ook niet te missen! 

Ook is er een echte winkel naast waar er altijd heerlijke kazen gekocht kunnen worden. Zelfs vanuit de winkel zijn de kazen in het pakhuis nog te zien. Biokaas kinderdijk is echt een aanrader voor kaasliefhebbers!

“Wij melken zelf vijfenveertig koeien én we werken met een aantal vaste boeren samen, waardoor we ook biologische geiten- en schapenkaas kunnen maken. Van jong tot overjarig en verschillende kruidenkazen, zoals fenegriek-, komijne-, Italiaanse- en truffelkaas!”

Achtergrond

André van Houwelingen is als hobby begin jaren ‘80 begonnen met het ondersteunen van de familie Van den Haspel op hun biologische veehouderij aan de Molenkade in Alblasserdam. Hij raakte geïnspireerd door de unieke processen van het kaasmaken en leerde de fijne kneepjes van mevrouw Van den Haspel. In 1998 hebben mevrouw Van den Haspel en André een maatschap opgericht. Na haar overlijden in 2015 is André doorgegaan met de biologische kaasboerderij. Hij had zijn baan als werktuigbouwkundig tekenaar al opgegeven en werkte sinds 2003 fulltime op de kaasboerderij.

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je komt tijd tekort; zoveel is hier te beleven!”