Boerderij Eben-Haëzer

Ontdek de rijke historie & (h)eerlijk vlees.
winkelen

Boerderij Eben-Haëzer

Op Boerderij Eben-Haëzer ervaar je het echte boerenleven. De ongeveer 65 melkkoeien genieten van een goed leven op kruidenrijke natuurlanden. Boer Jasper, begeleiders en hulpboeren- en boerinnen zorgen voor de dagelijkse verzorging. Kom langs en ontdek de boerderijervaring bij Boerderij Eben-Haëzer!

Bij Boerderij Eben-Haëzer gaat het om meer dan alleen vlees. Je ziet waar jouw eten vandaan komt, dat maakt het natuurlijk extra speciaal. Je weet dat het vlees afkomstig is van dieren die op de boerderij zijn geboren en liefdevol zijn verzorgd. Het assortiment varieert van gehakt en worsten tot heerlijke biefstuk en hamburgers, die te verkrijgen zijn via de winkel en webshop. Als je gaat fietsen in Alblasserwaard kun je hier zeker even een tussenstop maken.

"Naast heerlijk, is het vlees ook nog eens eerlijk en je ziet waar het vandaan komt!"

Achtergrond

Ontdek de rijke historie van Boerderij Eben-Haëzer in Nieuw-Lekkerland! Sinds de jaren '40 van de vorige eeuw begon het allemaal met een klein rundveebedrijf van familie Meerkerk in Streefkerk. In 1991 namen boer Arie-Jan en boerin Anneke de boerderij over en ontstond later, in 2004, onverwacht een zorgboerderij. Vandaag de dag staat boer Jasper aan het roer.

Wat deze boerderij uniek maakt, is het streven naar kringlooplandbouw. In 2021 namen ze een gedurfde stap door kalfjes niet langer naar een kalverhouderij te sturen, maar ze op te laten groeien op de boerderij. Een nieuw avontuur dat past bij hun liefde voor natuur, medemens en dieren, gebaseerd op hun normen en waarden.

Een bijzonder aspect dat nog meer diepte toevoegt aan hun streven naar duurzaamheid, is de speciale aandacht voor weidevogels. Doordat de kalfjes nu op de boerderij worden gehouden, ontstaat er extra ruimte voor de weidevogels om te gedijen. De boerderij gaat zelfs nog een stap verder door actief de slootkanten te beheren volgens het prachtsloot concept. Hiermee wordt niet alleen de biodiversiteit vergroot, maar wordt ook een harmonie gecreëerd tussen landbouwpraktijken en het behoud van een gezonde leefomgeving voor de lokale fauna.

Deze bewuste keuzes weerspiegelen niet alleen het streven naar een duurzame toekomst, maar getuigen ook van een diep respect voor de ecologische balans. Door het combineren van kringlooplandbouw met zorgvuldig natuurbeheer, geeft deze boerderij een inspirerend voorbeeld van hoe landbouw en natuurhandhaving hand in hand kunnen gaan. Het resultaat is een boerderij die niet alleen voedsel produceert, maar ook een toonbeeld is van harmonie tussen mens, dier en natuur.

Lees verderLees minder

“Je snuffelt net zolang tot je tas uitpuilt van de plaatselijke producten!”

Contact

Boerderij Eben-Haëzer
Schoonenburgweg 15
2957 LB Nieuw-Lekkerland

Openingstijden

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag10:00 - 16:00
ZondagGesloten

Openingstijden informatie

0184-681523
contact@beh.nl
www.boerderij-ebenhaezer.nl


Plan je route 

Heb je vragen?
Bel 0184 726 680
en ik help je graag!

Benieuwd naar andere activiteiten?

Terug naar aanbod