Boerenlandwinkel & Koffieboerderij Riekjeshoeve

Boerenlandwinkel Riekjeshoeve • Brandwijk

Boerenlandwinkel & Koffieboerderij Riekjeshoeve

De Riekjeshoeve heeft een mooie boerenlandwinkel met vele mogelijkheden om verse en lokale producten te kopen. Overal zijn er verse producten zichtbaar. Niet alleen van de Riekjeshoeve, maar van verschillende lokale leveranciers. Behalve groente, fruit, vlees en zuivel is hier bijvoorbeeld ook snoep met leuke namen zoals ‘koeienvlaaien’ en ‘varkenskeutels’, en wijn en smeermiddelen te koop. De eigenaren houden er bovendien ook van om cadeaupakketten samen te stellen. Alles wordt leuk ingepakt en zo zijn er altijd originele cadeaus uit de Alblasserwaard!


“Mijn vrouw heeft de hele winkel alweer leeggekocht! Melk, groenten, fruit en noem maar op, alles nemen we mee naar huis.”


Achtergrond

In 2015 besloten Arie-Nijs en Ada een nieuwe stal te bouwen voor hun koeien. Daardoor kwam de ruimte van de oude stal beschikbaar. Ada heeft in de gezondheidszorg gewerkt en miste de sociale contacten uit haar voormalige werk. Daarom besluiten ze de ‘oude’ melkstal en tanklokaal om te bouwen tot boerenlandwinkel en koffieboerderij. Waarbij je buiten ook heerlijk kan zitten op het terras aan het water. De Riekjeshoeve ontleent haar naam aan een koe: in 1983 was Riekje één van de eerste melkkoeien die 100.000 liter melk heeft gegeven! Eén van de cadeaus voor deze mooie prestatie was een gevelbord met de naam ‘Riekjeshoeve’! En zo is het gekomen…

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je snuffelt net zolang tot je tas uitpuilt van de plaatselijke producten!”