Slapen in de Molen

De Gespreide Herberg • Arkel

Slapen in de Molen

Ga er even tussenuit bij De Gespreide Herberg. Echt slapen in een molen kan hier gewoon! De kamers worden door een bedrijf schoongemaakt en het ontbijt wordt elke dag verzorgd door de dorpsbakker. Versgebakken broodjes, sapjes, divers beleg en uiteraard kaas uit de polder wordt verzorgd in een ontbijtmand.

De molen is onderverdeeld in twee slaapgedeeltes, een halfopen badkamer en meer dan voldoende ruimte om te ontspannen en om te eten! Direct boven de suite zijn via een steile trap twee royale tweepersoonskamers bereikbaar, en dáár boven is nog een gezinskamer voor vier personen.

“Het is zaterdag en dan komt de molenaar om de molen te laten draaien! Wat een perfecte ervaring voor ons en onze kinderen!”

Achtergrond
De Jan van Arkel is een korenmolen die al sinds 1852 draait in Arkel. De Molen ligt pal aan het Merwedekanaal. Onder de omloop van de molen zijn hotelkamers gevestigd. Elke kamer is anders en ze zijn allemaal ingericht in een eigen thema. Elco komt uit Bleskensgraaf. Na zijn studie Bedrijfskunde is hij in de horeca terechtgekomen. Door zijn werk werd hij zich bewust van de bijzonder mooie omgeving waarin hij is opgegroeid. Hij nam zich voor op kleinschalige wijze overnachtingsmogelijkheden in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden te realiseren, als de kans zich voordeed. Die kans kwam met de molen in Arkel. Na een fikse verbouwing zijn er sinds 2021 vier hotelkamers én een groepsaccommodatie in de molen gevestigd!

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Wat waren wij toe aan de oneindige rust en ruimte van de polder!”