Haute Cultuurhuis

Haute Cultuurhuis • Langerak

Haute Cultuurhuis

Voor leuke voorstellingen en een gezellige sfeer is Haute Cultuurhuis de perfecte locatie! Deze bijzondere plek aan de Lek is een ideale gelegenheid voor culturele optredens, maar heeft nog veel meer te bieden!
De eigenaresse verhuurt de ruimtes als vergader- en trainingslocatie én organiseert vooral ook culturele bijeenkomsten, zoals concerten of kleinkunst optredens. Na afloop is er in de gemeenschappelijke ruimte genoeg om over te praten met een drankje. 

“Een unieke plek met een bijzonder hart voor de cultuur. Wat hebben we genoten van de cabaretvoorstelling”

Achtergrond
Claudia en haar partner Arjan komen uit Amsterdam. Claudia is opera- en theaterregisseur, maar merkt dat ze tijdens het revalideren van een paardrijd ongeval ‘iets anders’ wil: rust, ruimte en stilte! Vanuit haar jeugdjaren is ze al gefascineerd door het gebied rond de Lek. “Dat zag ik als ik vanuit Amsterdam naar mijn familie in Tilburg reisde; intrigerend! Lang verhaal kort: Arjan en ik zijn in de omgeving gaan kijken en toen we deze monumentale rietgedekte boerderij zagen, hebben we heel spontaan actie ondernomen!” Arjan was onder de indruk van de dynamiek, het water en de bedrijvigheid in de omgeving Claudia had geen vastomlijnd plan. “Ik zag wel allerlei mogelijkheden.” De voormalige varkensschuur nam ze hoogstpersoonlijk onder handen. Haar doel was ‘een open huis’, waar mensen samen komen.

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”