IJsboerderij Den Boer

Benieuwd naar ambachtelijk ijs en hoe het wordt gemaakt?
actief

Het leukste en lekkerste uitje in de Alblasserwaard! Neem een unieke rondleiding bij IJsboerderij den Boer. Tijdens de rondleiding is er ook een demonstratie. Leer hoe de verse melk in de pasteurisatieketel gaat, en er vervolgens smaken aan worden toegevoegd. Het ijsmaken gebeurt weer in een andere machine. Ieder jaar komen er ongeveer zes smaken bij, dus er is altijd vernieuwing!

“Wat een leuke rondleiding, echt een unieke ervaring voor onze kinderen, maar ook voor onszelf natuurlijk. Wat zijn de eigenaren gastvrij bij de IJsboerderij den Boer!”

Achtergrond

Jannette en Laurens den Boer hebben een melkveehouderij met 125 koeien. In 2008 gaat Jannette ijs maken, met melk van de eigen boerderij. Terwijl Laurens en haar schoonvader het druk hebben met het runnen van de boerderij, bouwt Jannette haar ‘ijsimperium’ steeds verder uit. Er komt een terras met picknicktafels achter de bomen langs de weg, op een steenworp afstand van de Giessen. In de loop van de jaren wordt de vitrine vernieuwd en in 2011 ruilt Jannette haar ijsmachine in voor twee machines: “Met de oude machine maakte ik één bak ijs, wat redelijk lang duurde. Met de aanschaf van de pasteurisatieketel in combinatie met de nieuwe ijsmachine, ligt de productie veel hoger.” Behalve voor het eten van zelfgemaakt ijs, kan je bij Jannette ook terecht voor een kinderfeestje of een rondleiding. De kinderen mogen dan zelf ijs maken en bij de rondleiding geeft Jannette een demonstratie ijs maken.

Lees verderLees minder

“Je komt tijd tekort; zoveel is hier te beleven!”

Contact

IJsboerderij Den Boer
Muisbroekseweg 10
3381 KN Giessenburg

Openingstijden

Maandag13:30 - 17:30
Dinsdag13:30 - 17:30
Woensdag13:30 - 17:30
Donderdag13:30 - 17:30
Vrijdag13:30 - 17:30
Zaterdag11:00 - 20:00
ZondagGesloten

Openingstijden informatie

Let op: openingstijden kunnen afwijken in het hoog-/laagseizoen. Klik hier voor de actuele openingstijden.

06-51168355
info@ijsboerderijdenboer.nl
www.ijsboerderijdenboer.nl

Heb je vragen?
Bel 0184 726 680
en ik help je graag!

De volgende voorzieningen / mogelijkheden zijn aanwezig

  • Ontdek De Alblasserwaard merchandise aanwezig

Benieuwd naar andere activiteiten?

Terug naar aanbod