IJsboerderij Den Boer

IJsboerderij den Boer • Giessenburg

IJsboerderij Den Boer

Tijdens een fietstocht door de Alblasserwaard is het zeker aan te raden om even een ijsje te eten bij IJsboerderij den Boer. Het keurige terras met picknicktafels en parasols geeft een uitnodigend gevoel. Kleine kinderen maken dankbaar gebruik van het speeltuintje dat ook bij het terras aanwezig is!

“Vanuit de vitrine lachen allerlei smaken zelfgemaakt ijs me uitbundig toe! Gelukkig zie ik ook citroenijs, een absolute favoriet van Anja. De kinderen willen bastogne-monchou en yoghurt-kers. Zelf kies ik voor chocolade!”

Achtergrond
Jannette en Laurens den Boer hebben een melkveehouderij met 125 koeien. In 2008 gaat Jannette ijs maken, met melk van de eigen boerderij. Terwijl Laurens en haar schoonvader het druk hebben met het runnen van de boerderij, bouwt Jannette haar ‘ijsimperium’ steeds verder uit. Er komt een terras met picknicktafels achter de bomen langs de weg, op een steenworp afstand van de Giessen. In de loop van de jaren wordt de vitrine vernieuwd en in 2011 ruilt Jannette haar ijsmachine in voor twee machines: “Met de oude machine maakte ik één bak ijs, wat redelijk lang duurde. Met de aanschaf van de pasteurisatieketel in combinatie met de nieuwe ijsmachine, ligt de productie veel hoger.”

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Overal zie je vriendelijke gezichten en je krijg heerlijk eten en drinken geserveerd!”