IJsboerderij Middelbroeck

IJsboerderij Middelbroeck • Meerkerk

IJsboerderij Middelbroeck

Een ijsje halen bij de boer, dat is pas echt een vakantiegevoel. Bij ijsboerderij Middelbroeck kan iedereen terecht voor heerlijk boerenijs! Strijk met een ijsje neer op het ruime terras en kom eventjes tot rust van bijvoorbeeld een fiets- of wandeltocht door de Alblasserwaard/ Vijfheerenlanden.

“Mijn vrouw en ik hebben onze ijsjes alweer bijna op als we zien dat we hier ook een kopje koffie kunnen drinken. De kinderen vermaken zich best, dus wij bestellen een bakkie!”

Achtergrond
De familie Van der Ham boert al lang hier in de omgeving. In 1975 begonnen Arie en Aartje op deze locatie een melkveehouderij. In 1999 leek het Aartje leuk ijs te maken van eigen melk. In die tijd waren ze de eerste ijsboerderij in de wijde omgeving. Aartje maakte nog gebruik van een kleine ijsmachine. Hun dochter Mariette helpt inmiddels ook volop mee in de winkel en met ijs maken. Ondertussen heeft de familie Van der Ham behalve de melkveehouderij ook twee winkels waar ze hun eigen ijs verkopen: hier bij de boerderij in Meerkerk en een klein winkeltje op de Vuilendam in Ottoland. Het assortiment van de winkel in Meerkerk is inmiddels uitgebreid met streekproducten, zoals kaas, sappen, honing en wijn.

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Overal zie je vriendelijke gezichten en je krijg heerlijk eten en drinken geserveerd!”