IJsboerderij ’t Koeiestalletje

IJsboerderij ’t Koeiestalletje • Wijngaarden

IJsboerderij ’t Koeiestalletje

Op een stralende zomerdag is het zeker een aanrader om een bezoek te maken aan ‘t Koeiestalletje. Hier kan je terecht voor een heerlijk ijsje in Wijngaarden. Dat wordt smullen van zelfgemaakt ijs.

Bij de ijswinkel in Wijngaarden is ook een terrasje waar je kan genieten van je ijsje, maar ook binnen is zitgelegenheid. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht. In de ijswinkel is er naast overheerlijk ijs ook koffie, thee en frisdrank beschikbaar. Bij Ijsboerderij ‘t Koeiestalletje is een laadpaal aanwezig.
Ook een aanrader om met de feestdagen een ijstaart te bestellen.

“Tijdens een mooie fietstocht langs de zuidkant van de Alblasserwaard konden we het niet laten om even te stoppen bij Ijsboerderij ‘t Koeiestalletje. Het was lang geleden dat we zó hebben genoten van een ijsje. Je proeft dat het met passie is gemaakt!”

Achtergrond
De familie Van Krimpen boert al sinds 1981 in op deze plek. Van de veehouderij zijn inmiddels nog maar een paar koeien overgebleven; precies genoeg om de melk voor de ijsproductie te leveren. Pieta is geboren en getogen in Wijngaarden. In 2006 is zij begonnen met ijs maken. In het begin was het vooral uitproberen.

Het ijs maken was helemaal nieuw voor Pieta. Ze had er wel over gelezen, maar in de praktijk bleek heel het proces nog best ingewikkeld. Maar een ijswinkel was wel altijd haar bedoeling, dus ze zette door! Na een uitdagend begin en wat accenten aanbrengen in het proces, maakte Pieta al snel verschillende smaken!

Inmiddels gaat haar ijsmakerij heel het jaar door. Buiten het seizoen verkoopt Pieta liter dozen en ijstaarten. Ze maakt zo’n vijftien tot twintig smaken. Vaak dezelfde smaken, maar soms experimenteert ze. Toch verkopen de gangbare smaken het beste.

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je snuffelt net zolang tot je tas uitpuilt van de plaatselijke producten!”