Maria Johanna Hoeve

Maria Johanna Hoeve • Noordeloos

Maria Johanna Hoeve

De Maria Johanna Hoeve heeft een ruime groepsaccommodatie voor maximaal 32 personen. Er is veel ruimte en er is zelfs een haardvuur voor in de avond. Voor kinderen zijn er ook genoeg faciliteiten zoals bijvoorbeeld een speeltuintje, skelters, een beachvolleybalveld en nog veel meer. Ook barbecueën is geen probleem, want er is hier een grote overdekte plaats voor!

“Het was erg gezellig met de hele familie, maar de volgende keer gaan we gezellig met z’n tweetjes naar de B&B, dat zit hier ook!”

Achtergrond
De boerderij is gebouwd als onderdeel van het landgoed ‘De Hoge en Vrije Heerlijkheden van Noordeloos en Overslingeland’. Het landgoed kwam in 1892 in het bezit van de roemruchte Rotterdamse reder Anthony van Hoboken. Na zijn overlijden ging het eigendom over naar zijn dochter Maria Johanna. Zij voelde zich nauw verbonden met de inwoners van Noordeloos. De boerderij aan de Nieuwendijk is naar haar vernoemd. Kort na de Tweede Wereldoorlog is de familie Kool vanuit Zwijndrecht op de boerderij komen wonen. De boerderij is in 1968 in hun eigendom gekomen. Sinds 2005 is de familie Kool gestopt met het boerenbedrijf. De stal voor het melkvee is verbouwd tot de huidige verblijfsaccommodatie.

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Wat waren wij toe aan de oneindige rust en ruimte van de polder!”