Museum de Koperen Knop

Museum De Koperen Knop • Hardinxveld-Giessendam

Museum de Koperen Knop

Museum De Koperen Knop heeft vijf of zes wisselexposities per jaar met veel verschillende soorten thema’s. Wel is er vaak een link met de Alblasserwaard, want een link met de omgeving is altijd interessant.

Vanuit het museum zijn ook fiets- of wandeltochten beschikbaar. De Alblasserwaard heeft nog zoveel meer moois te bieden dan de tentoonstellingen. De Koperen Knop legt graag verbanden met de omgeving! Daarbij richten ze zich ook speciaal op de jeugd. Met bijvoorbeeld elke zomer het detectivespel, en altijd zijn er wel speurtochten of kleurplaten bij een expositie of bij algemene speurtochten!

“Wist je dat ze zelfs objecten uit het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden in bruikleen hebben? Er is zoveel te beleven hier, zeker de moeite waard!”

Trijntje 
Het museum beschikt ook over het Betuweroutepaviljoen. Hier is meer informatie te vinden over de oudst bekende begraving en bewoning van West Nederland. In 1997 is dit ontdekt tijdens archeologische opgravingen van de goederenspoorlijn tussen Rotterdam en Duitsland.

Eén van de gevonden skeletten betreft een vrouw van ruim 40 jaar. Ze heeft meerdere kinderen gebaard. Haar skelet wordt in het Openluchtmuseum in Arnhem geëxposeerd. Dit verkeert in goede staat, waaruit blijkt dat ze tijdens haar leven in goede gezondheid leefde. Haar tanden waren sterk afgesleten door het eten van ruw voedsel of door het met de tanden bewerken van dierenhuiden, wat in die tijd veel voorkwam. Zij heeft de naam Trijntje gekregen.

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”