Museum het Reghthuys

Museum het Reghthuys • Giessenburg

Museum het Reghthuys

Ontdek de geschiedenis van Alblasserwaard in Museum het Reghthuys in Giessenburg. Vanaf de eerste bebouwing tot en met het heden, alles is verzameld in dit museum. Verlies jezelf in de geschiedenis van Alblasserwaard en dwaal door de verschillende kamers. Voor jong en oud is er genoeg te zien en te beleven in dit museum!

“We zijn de tijd vergeten… We bedanken Bert en de andere vrijwilligers en nemen ons voor snel terug te komen: er is nog veel meer te ontdekken in museum het Reghthuys!”

Achtergrond
Vroeger was het pand waarin het museum is gevestigd het gemeentehuis van Giessenburg. Na een gemeentelijke herverdeling werd het gemeentehuis overbodig en in 1987 wist de Geschiedkundige Vereniging Giessenburg en Schelluinen het pand te kopen, met dank aan gemeente en bank. De naam het Reghthuys kwam naar voren bij een prijsvraag die de vereniging had uitgeschreven. In vroeger tijden werden gemeentehuizen in deze omgeving een ‘reghthuys’ genoemd. Het museum wordt voor een groot deel in beslag genomen door een constante expositie over de geschiedenis van Giessenburg, Schelluinen en de directe omgeving. Er is ook een ruimte gereserveerd voor tijdelijke exposities. De tijdelijke exposities wisselen zo’n drie keer per jaar, en zijn ook altijd regionaal georiënteerd.

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”