Museum Het Voorhuis

Museum Het Voorhuis • Bleskensgraaf

Museum Het Voorhuis

Dompel onder in de unieke geschiedenis van Alblasserwaard in museum het Voorhuis. Dit interessante museum ligt aan de rand van Bleskensgraaf en focust zich op het leven van één van de bewoners. 
De vereniging Binnenwaard is de drijvende kracht achter het museum, en de reden dat de boerderij hier te bezichtigen is. Leer over de geschiedenis door de vele verhalen van één van de vrijwilligers. Het museum wordt bezocht door jong en oud. Op de vaste openingstijden, op zaterdag en dinsdag, maar zeker ook via reservering op andere tijden.

“Wij krijgen een speciale rondleiding door een van de medewerkers. We kijken onze ogen uit, in en rond het museum. We lopen van de permanente inrichting van een zeventiende-eeuwse woonkamer, naar de negentiende-eeuwse opkamer.”

Achtergrond
Boerderij Gijbeland stamt uit de tijd van de vroegste bebouwing in de Alblasserwaard. Het gebouw vertoont sporen uit de vijftiende eeuw. Aanvankelijk was Gijbeland gevestigd in Brandwijk, maar in het begin van deze eeuw lag sloop op de loer. De Historische Vereniging Binnenwaard, toch al op zoek naar een groter onderkomen, stak hier gedeeltelijk een stokje voor. Gedeeltelijk, want de boerderij werd wel degelijk gesloopt: maar vervolgens weer opgebouwd en met hulp van veel vrijwilligers ingericht, in Bleskensgraaf!

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”