Museum Nieuwpoort

Museum over de vestingstad en de Oude Hollandse Waterlinie.
cultureel

Tijdens een bezoekje aan Vestingstad Nieuwpoort kan een bezoekje aan het voormalige Stadhuis niet missen. In dit museum Nieuwpoort leer je alles over de geschiedenis van Nieuwpoort. De Historische Kring Nieuwpoort is de vereniging die het museum beheert en ook rondleidingen door het stadje organiseert; met een gids of met een app! Leer alles over Nieuwpoort, de omliggende dorpen en natuurlijk de Oude Hollandse waterlinie. Een bezoekje om niet snel te vergeten dus.

“Wat bijzonder om te zien dat vrijwilligers zoveel tijd steken in dit museum. We hebben onze ogen uitgekeken bij de maquette en bij de tentoonstelling ‘leven met het water en de visserij’. Prachtig om te mogen beleven, echt een aanrader!”

Achtergrond van Museum Nieuwpoort

Het zeventiende-eeuwse stadhuis van Nieuwpoort is midden in het historische centrum over een sluis heen gebouwd. Door deze unieke constructie was het indertijd voor saboteurs niet mogelijk de sluis open of dicht te zetten. De polder werd in het rampjaar 1672 onder water gezet, toen de regio bedreigd werd door buitenlandse legers.

De afgelopen jaren is het voormalige stadhuis grondig opgeknapt en heeft de Historische Kring flink werk gemaakt om van het museum een ‘moderne gids door de geschiedenis’ te maken! De Historische Kring is in 1980 opgericht. De vereniging houdt zich bezig met het verzamelen van kennis over de geschiedenis van de vijf plaatsen Waal, Langerak, Nieuwpoort, Groot-Ammers en Streefkerk én de Oude Hollandse Waterlinie: een waterlinie voor de verdediging van Holland in de zeventiende en achttiende eeuw.

Lees verderLees minder

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”

Contact

Museum Nieuwpoort
Hoogstraat 53
2965 AK Nieuwpoort

Openingstijden

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:30 - 17:00
Donderdag13:30 - 17:00
Vrijdag13:30 - 17:00
Zaterdag13:30 - 17:00
ZondagGesloten

Openingstijden informatie

Op de volgende feestdagen is het museum gesloten: Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Eerste en Tweede Kerstdag en Oudejaarsdag.

0184-601200
info@museumnieuwpoort.nl
www.museumnieuwpoort.nl

Heb je vragen?
Bel 0184 726 680
en ik help je graag!

De volgende voorzieningen / mogelijkheden zijn aanwezig

  • Ontdek De Alblasserwaard merchandise aanwezig
  • Educatief
  • Met partner
  • Met vrienden
  • Geschikt voor groepen
  • Museum

Benieuwd naar andere activiteiten?

Terug naar aanbod