Nationaal Baggermuseum

Informatief en actief met de BaggerPraktijkTuin.
cultureeloverigactief

Voor een informatieve middag is het Baggermuseum in Sliedrecht een perfect uitje Ben je ook geïnteresseerd in een informatieve en actieve middag vol Hollands Glorie? Het Baggermuseum heeft zeker ook de jeugd veel te bieden! Het schitterende museum is een soort herenhuis, met een lange moderne aanbouw aan de achterkant.

Museum

Voor oudere kinderen is er ook een speurtocht uitgezet: ‘Baggertechno’ stelt een twaalftal vragen. De antwoorden zijn te vinden in de informatie over de tentoonstelling. Met de goede antwoorden wordt een woord gevormd, waar je een prijs mee kan winnen!

“Rechts horen we kinderen spelen: Niels rent meteen op de BaggerPraktijkTuin af. Amber gaat toch maar met ons mee het museum in.”

Onder begeleiding van twee jonge vrijwilligers worden kinderen in het museum en de baggertuin al doende bekend gemaakt met de basis van het baggeren. Er zijn op afstand bestuurbare baggerschepen, op een fiets kan je energie opwekken en de kleintjes vermaken zich opperbest met de waterbak. Op deze manier wordt de jeugd spelenderwijs bekend gemaakt met één van Nederlands succesvolste internationale industrieën! 

Vergaderen

Maak een vergadering extra leuk én leerzaam door op een bijzonder locatie bij elkaar te komen, namelijk het Baggermuseum in Sliedrecht. Je kan hier naast vergaderen ook nog wat bagger-educatie tot je nemen in het museum.

De vergaderruimte is een strakke, witte ruimte. De ramen die de zijwanden van de ruimte vormen, zorgen ervoor dat er geen interne lichtbron nodig is. Op de tafel staat een aangename verrassing voor je klaar: een compleet verzorgde lunch!

“In het Baggermuseum hebben we niet alleen een goede vergaderplek, maar ook een compleet verzorgd bedrijfsuitje gehad!”

Achtergrond

Het gebouw waar het Baggermuseum is gevestigd, is gebouwd in 1885. In 1974 is het pand overgenomen door de Nederlandse Kust- en Oeverwerken, op voorwaarde dat er een museum gevestigd zou worden. Ondertussen is het museum een echte trekpleister geworden. Ook voor toeristen in de Alblasserwaard! Het museum biedt een doorlopende tentoonstelling over de geschiedenis van de Nederlandse baggerindustrie, die zich over heel de wereld heeft uitgespreid. Daarnaast worden tijdelijke exposities ingericht, waar wordt ingezoomd op details van het baggerverleden. Tijdens ons bezoek was er bijvoorbeeld een tentoonstelling over zinkmatten. Op de website worden de meest actuele activiteiten genoemd.

Klik hier voor contact & openingstijden.

Lees verderLees minder

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”

“Wat kan een mooie locatie toch van toegevoegde waarde zijn!”

“Je komt tijd tekort; zoveel is hier te beleven!”

Contact

Nationaal Baggermuseum

Molendijk 204
3361 ER Sliedrecht

Openingstijden

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag13:30 - 17:00
Donderdag13:30 - 17:00
Vrijdag13:30 - 17:00
Zaterdag13:30 - 17:00
ZondagGesloten

Openingstijden informatie

Het museum is op officiële feestdagen en op 31 december gesloten.
Groepen kunnen ook op afspraak op andere tijden het museum bezoeken.
De BaggerPraktijkTuin is van 1 april tot 1 november elke zaterdagmiddag en op afspraak geopend.
Tijdens de zomervakantie is de tuin ook op woensdagmiddag open.
Van 13:30 tot 16:45 uur.

0184-414166
reserveringen@baggermuseum.nl
www.nationaalbaggermuseum.nl

Heb je vragen?
Bel 0184 726 680
en ik help je graag!

De volgende voorzieningen / mogelijkheden zijn aanwezig

  • Ontdek De Alblasserwaard merchandise aanwezig

Benieuwd naar andere activiteiten?

Terug naar aanbod