Nationaal Baggermuseum

Nationaal Baggermuseum • Sliedrecht

Nationaal Baggermuseum

In Sliedrecht staat een prachtig pand, een soort herenhuis, met een lange moderne aanbouw aan de achterkant. In dit pand is het Baggermuseum gevestigd. Een leuk museum om met het gezin eens te bezoeken. Kinderen kunnen hier ravotten in de tuin, maar neem vooral alle tijd om binnen rond te kijken.

Baggeren zijn niet zomaar modder schepen. De vele objecten en teksten leiden je als een televisieserie door het verhaal van baggeren heen. Kijk je ogen uit naar de tientallen modelschepen en maquettes van baggerprojecten. In de schuur staat een enorm model klaar, een perfecte simulatie van het baggerwerk toont zich daar.

“Dit museum is er ééntje die ik nooit meer ga vergeten, en wie had ooit gedacht dat baggeren zo leuk en interessant kon zijn?”

Achtergrond
Het gebouw waar het Baggermuseum is gevestigd, is gebouwd in 1885. In 1974 is het gebouw overgenomen door de Nederlandse Kust- en Oeverwerken, op voorwaarde dat er een museum in zou komen. Ondertussen is het museum een echte trekpleister voor toeristen in de Alblasserwaard geworden. Remco van de Ven vertelt met een lach op zijn gezicht over zijn lange ervaring in de Baggerindustrie. Remco heeft 34 jaar gebaggerd over heel de wereld: van de Engelse kust tot Iran en meer, maar ook in de Europoort en op de Maasvlakte. 

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”