Natuurcentrum De Schaapskooi

Natuurcentrum De Schaapskooi • Schoonrewoerd

Natuurcentrum De Schaapskooi

Binnen in Natuurcentrum de Schaapskooi kijk je je ogen uit bij de foto-expositie over vogels. In de vitrines staan opgezette vogels. Maak een wandeling door de prachtige natuur van Vijfheerenlanden. Ontdek de flora en veel fauna tijdens een mooie wandeling. En vergeet vooral niet een rugzak op te halen in het winkeltje. Deze liggen klaar met een verrekijker, vergrootglas, potloden en papier om notities te maken.

Kies uit de verschillende wandeling een wandeling die bij je past. Bijvoorbeeld een familiewandeling door de uiterwaarden naar fort Everdingen, waar je geniet van orchideeën op de route. Ieder jaar worden ook verschillende seizoensgebonden excursies en jeugdactiviteiten georganiseerd door de vereniging. Doe mee met een activiteit zoals slootwater bekijken, uilenballen pluizen of vetbollen maken. Na de wandeling kan je genieten op het terras bij De Schaapskooi. 

“We hebben een heerlijke middag gehad midden in de natuur. Ook de kinderen hebben genoten van de mooie omgeving, het bekijken van de dieren en de leuke activiteiten voor kinderen. We komen zeker nog eens terug met de kinderen tijdens de vakantieperiode waarin veel leuke programma’s worden georganiseerd.”

Achtergrond
Natuurcentrum De Schaapskooi is gevestigd in een voormalige… schaapskooi! De vereniging Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden is eigenaar en gebruiker van De Schaapskooi. Als gevolg van de ruilverkaveling in de jaren zeventig van de vorige eeuw, kwam de vereniging in bezit van het gebouw. Na een grondige verbouwing hebben zij het als natuurcentrum in gebruik genomen. Zij organiseren er veel natuur-gerelateerde bijeenkomsten voor hun leden. Maar ook toeristen zoals wij zijn van harte welkom! Annelies is voorzitter van de vereniging. Als voormalig middelbare school docent hecht zij grote waarde aan ‘het natuurgevoel’ doorgeven aan tieners. 

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je komt tijd tekort; zoveel is hier te beleven!”