Solexverhuur Alblasserwaard

Solexverhuur Alblasserwaard • Streefkerk

Solexverhuur Alblasserwaard

Op een originele manier de omgeving van Alblasserwaard ontdekken? Dat kan met een superleuke solextour door de polder bij Solexverhuur Alblasserwaard in Streefkerk.

Bij Solexverhuur Alblasserwaard kunnen ze je alles vertellen over leuke routes en tips in de omgeving. Zo ontdek je de leukste weggetjes, fijne terrassen en mooie uitzichten. Er is veel te doen en te zien tijdens een solextocht door de Alblasserwaard!

“Met ons personeelsuitje hebben we een solextour gemaakt door de omgeving. We hebben drie uur lang genoten van mooie uitzichten en een aantal leuke tussenstops gemaakt. Een erg leuke manier om meer van de omgeving te zien. Zeker met zonnig weer!”

Achtergrond
Rijk de Jong is geboren en getogen in Streefkerk. Met zijn gezin woont hij hier al jaren aan de Bergstoep langs de Lek. In het voorjaar van 2020 ging het kriebelen, en kocht hij in twee lichtingen in totaal 45 solexen op! De verhuurders in Groot-Ammers en Kinderdijk waren op leeftijd en Rijk bleek hun ‘natuurlijke opvolger’! De solex is een Franse uitvinding die uit 1946 stamt. Het is een rijwiel met hulpmotor, die het voorwiel aandrijft. Je kan op reservering elke dag van de week bij Rijk terecht om solexen te huren. Sinds kort verhuurt hij ook veertig steppen. Samen met zijn vrouw zorgt Rijk dat dagelijks de gereserveerde solexen afgetankt klaar staan. Met een volle tank hebben de solexen een bereik van 75 kilometer!

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je komt tijd tekort; zoveel is hier te beleven!”