UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk • Kinderdijk

UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

De molens van kinderdijk! Daar moet iedereen geweest zijn. UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk is daarom ook een grote trekpleister in de Alblasserwaard. Leer alles over de families die in de molens leefde en de technische werking van de molens. Het is een unieke ervaring en tijdens een vakantie in de Alblasserwaard kan dit tripje zeker niet missen!

“Wat een molens en wat een interessante geschiedenis. Dit is zeker de moeite waard! Het hele gezin heeft heel veel geleerd vandaag.”

Achtergrond
Het gebied bestaat uit negentien molens, waarvan er drie zijn opengesteld voor bezoekers. De molens van Kinderdijk zijn gebouwd om het water uit de laaggelegen polder omhoog te pompen. Onder in elke molen bevindt zich een scheprad, dat het water omhoog brengt. In de Alblasserwaard verplaatsen de molens het water in twee trappen. Eerst wordt het water van een polder in een boezemwater gepompt. Er komen bij Kinderdijk twee grote boezemwateren samen. Zij monden uit bij Elshout, ten noordwesten van de Alblasserwaard en wateren af op de rivier de Lek. Het beheer en de exploitatie van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk-Elshout is in handen van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Hun hoofdtaken zijn het onderhouden en behouden van het molencomplex en educatie geven over dit unieke stukje Nederland.

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”