Symbiose

Symbiose • Noordeloos

Symbiose

De Biologische zelfbedieningswinkel de Drie Wedden/Symbiose is makkelijk te vinden. Symbiose is een makkelijke zelfbedieningswinkel waar niet altijd iemand aanwezig is, daarom kan er een pas gehaald worden bij de eigenaren.

In de winkel vind je het heerlijke biologische ossenvlees en lamsvlees van De Drie Wedden, maar ook lokale wijn van Domein Oosteind, onbespoten groenten van Gewoon Anderz, biologisch-dynamisch kaas van kaasboerderij Noorderlicht, Graaz eieren van Hoeve Maria Catherine Elizabeth, sappen en noem maar op! 

“Vrij rondkijken op het erf bij alle aangesloten boeren! Daar hebben we echt van genoten, het is een unieke ervaring.”

Achtergrond
Nelie legt uit dat zij samen met andere lokale, biologische boeren op het idee kwam een winkel te beginnen. Waar mensen uit de buurt, maar zeker ook toeristen, terecht kunnen voor eerlijke, biologische en lokale producten. “Dat werd ‘Symbiose: een zelfbedieningswinkel op het erf van één van de aangesloten boerderijen.”

Nelie en haar man Teunis Jacob boeren sinds 1980 op boerderij De Drie Wedden in de polder van Noordeloos. De ouders van Teunis Jacob zijn daar na een ruilverkaveling terechtgekomen met hun melkveebedrijf. Teunis Jacob is geboren en getogen in Noordeloos, Nelie komt uit Groot-Ammers. Ook zij komt ‘van de boerderij’, maar ze heeft na haar opleiding ook in de gezondheidszorg gewerkt. Sinds 1987 is De Drie Wedden hun bedrijf. En in 1994 is hun bedrijfsvoering volledig biologisch!

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je snuffelt net zolang tot je tas uitpuilt van de plaatselijke producten!”