Theetuin & Vlindertuin De Punt

Theetuin & Vlindertuin De Punt • Arkel

Theetuin & Vlindertuin De Punt

In Arkel ligt de mooie Natuurtuin en Wereldwinkel De Punt. Hier kan er genoten worden in de prachtige theetuin de Punt. Bij aankomst is als eerst de winkel zichtbaar, maar daarachter ligt een prachtige theetuin. Door een smal en kronkelig paadje wordt de tuin bereikt. 
Dan komt er een prachtig plaatje in beeld, namelijk de ontelbare vlinders en alle dieren die in deze tuin leven, het is prachtig om te aanschouwen. 

Geniet van een kopje koffie of thee in deze bijzondere tuin! Er is zoveel te zien dat vervelen niet van toepassing is in Theetuin de Punt.

“We zitten heerlijk in het zonnetje in de tuin. Genietend van een kopje koffie kijken we in deze natuurtuin onze ogen uit!”

Achtergrond
Wilma en Kees wonen al sinds het begin van de jaren ’80 in Arkel. Ze hebben beide een achtergrond in het onderwijs. In 1995 kregen zij de gelegenheid de grond rond hun moestuin over te nemen van Rijkswaterstaat. Heel het stuk grond in de hoek tussen het Merwedekanaal en het Zederikkanaal laten zij ’over’ aan de biodiversiteit: heel het jaar door bloeien er planten en bomen en struiken. Het levert een dichtbegroeid, bosachtig gebied op, doorkruist met paadjes. Rond de paddenpoel, grofweg in het midden van de tuin, staan verschillende eenvoudige zitjes. Bezoekers van de tuin kunnen hier plaatsnemen en fairtrade koffie, thee – honderd soorten! – of vruchtensap drinken, mét een biologische notenkoek!

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Overal zie je vriendelijke gezichten en je krijg heerlijk eten en drinken geserveerd!”