Verdoorn Gelegenheidskoetsen

Verdoorn Gelegenheidskoetsen • Alblasserdam

Verdoorn Gelegenheidskoetsen

Geniet van een rondleiding in een echte paardenkoets! Verdoorn gelegenheidskoetsen heeft de perfecte mogelijkheid voor een gevarieerde en gezellige middag. Stap in één van de vele koetsen en ervaar de natuur op een andere manier. 

Bij Verdoorn Gelegenheidskoetsen kan ook de sfeervolle boerderijzaal gehuurd worden voor een verjaardag of ander feestje. Bijvoorbeeld met koffie en gebak bij aankomst in de Boerderijzaal en tussen de middag een overheerlijke lunch. Kies voor een rondleiding langs de klassieke koetsen, gevolgd door een demonstratie van de wagenmaker in zijn traditionele werkplaats. En natuurlijk de nostalgische rondritten nabij Kinderdijk en door de landelijke Alblasserwaard! Natuurlijk is combineren ook heel goed mogelijk.

"Ik heb veel geleerd vandaag over de paarden, de koetsen en de bijzondere geschiedenis rondom deze koetsen.”

Achtergrond

Willy en Wout Verdoorn zijn beide geboren en getogen in Kinderdijk. Wout is van jongs af aan al verslingerd aan koetsen en Willy is heel haar leven al ‘van de paarden’. Dat vormt een goede combinatie, want in 2000 waren zij genoodzaakt hun vorige woning in te ruilen voor de oude Dijkboerderij met een schitterend uitzicht over de Noord. De voorzieningen voor hun paarden en koetsen waren te klein geworden. Er moest veel opgeknapt en gerestaureerd worden aan de boerderij, wat ze allemaal zelf gedaan hebben. En ondertussen bleef ‘Verdoorn Gelegenheidskoetsen’ volop in bedrijf! Zowel Willy als Wout vinden ‘oude dingen, zoals koetsen én ambachtelijk vakmanschap gewoon mooi’. Tijdens de verbouwing van hun monumentale boerderij was het net of ze een cadeau uitpakten: “Er kwamen zoveel mooie oude kenmerken tevoorschijn!”

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je komt tijd tekort; zoveel is hier te beleven!”