Verdoorn Gelegenheidskoetsen

Verdoorn Gelegenheidskoetsen • Alblasserdam

Verdoorn Gelegenheidskoetsen

Bij Verdoorn Gelegenheidskoetsen worden er ook demonstraties in de werkplaats gegeven. Als eerst wordt er natuurlijk een korte rondleiding door de werkplaats gegeven, maar daarna mag er ook gewerkt worden! 
De dag is natuurlijk niet voorbij zonder een rondleiding langs de vele gelegenheidskoetsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan witte trouwkoetsen en de bijhorende volgkoetsen, maar ook een grote paardentram waar 22 personen inpassen. Voor kleine groepen zijn er nog vele kleine paardenkoetsen waar in gereden kan worden.

“Uniek en interessant, dat is de rondleiding door de werkplaats zeker. Wij hebben alles geleerd over de geschiedenis van de bijzondere koetsen.”

Achtergrond
Willy en Wout Verdoorn zijn beide geboren en getogen in Kinderdijk. Wout is van jongs af aan al verslingerd aan koetsen en Willy is heel haar leven al ‘van de paarden’. Dat vormt een goede combinatie, want in 2000 waren zij genoodzaakt hun vorige woning in te ruilen voor de oude Dijkboerderij met een schitterend uitzicht over de Noord. De voorzieningen voor hun paarden en koetsen waren te klein geworden. Er moest veel opgeknapt en gerestaureerd worden aan de boerderij, wat ze allemaal zelf gedaan hebben. En ondertussen bleef ‘Verdoorn Gelegenheidskoetsen’ volop in bedrijf! Zowel Willy als Wout vinden ‘oude dingen, zoals koetsen én ambachtelijk vakmanschap gewoon mooi’. Tijdens de verbouwing van hun monumentale boerderij was het net of ze een cadeau uitpakten: “Er kwamen zoveel mooie oude kenmerken tevoorschijn!”

Bij Verdoorn Gelegenheidskoetsen kan ook de sfeervolle boerderijzaal gehuurd worden voor een verjaardag of ander feestje. Bij aankomst kan er dan een lekker stuk taart gegeten worden óf tijdens de lunch kan hier gegeten worden. 

Klik hier voor contact & openingstijden.

“Je kan zóveel inspiratie opdoen in de polder!”