Wijngaard Merwezigt

Wijngaard Merwezigt • Hoogblokland

Wijngaard Merwezigt

Hou je van Nederlandse wijnen en ben je benieuwd hoe deze wijnen gemaakt worden? Breng dan een bezoekje aan Wijngaard Merwezigt. Je kijkt hier je ogen uit over de wijnranken op het terrein. 

De eigenaar kan je alles vertellen over het proces en zijn wijnen. De witte wijn van Freekwijn wordt gemaakt van de Johanniter druif, in combinatie met de Sauvignon gris. De rode wijn wordt gemaakt van de Cabernet Cantor en Cabernet Cortes. Beide druifsoorten zijn geschikt voor het Nederlandse klimaat.

Tijdens de Open Dagen in juni en september is het hier gezellig druk met belangstellenden. 

“Wij hebben een rondleiding geboekt waarbij Freek ons mee nam. We hebben alles kunnen zien, veel uitleg gekregen en de wijnen geproefd, heerlijk! Het was een zeer interessante en leuke middag in Wijngaard Merwezigt en komen snel eens terug om de wijnvoorraad weer aan te vullen.”

Achtergrond
Freek is twee huizen verderop geboren. De ouders van Freek hebben de voormalige boerderij in 1964 gekocht. Het middelste en oudste deel van het huis stamt uit 1640. In de loop der tijd is er steeds meer aangebouwd. Tineke komt uit Zierikzee. Freek heeft hier tot 2010 geboerd met zijn broer. Toen zij geen opvolging konden vinden, zijn ze gestopt met de melkveehouderij. Door de vele vakanties van Tineke en Freek naar Frankrijk, was hun interesse voor het kweken van druiven al snel gewekt. In 2010 hebben zij driehonderd stokken geplant, uitsluitend voor witte wijn. In 2013 zijn daar honderd druivenstokken voor rode wijn bijgekomen. 

“Je komt tijd tekort; zoveel is hier te beleven!”