Activiteit Alblasserwaard

Activiteiten met kinderen

De Alblasserwaard bezoeken met kinderen is het leukst wat er is. Er zijn heel veel leuke, maar ook leerzame uitjes voor jonge kinderen. Zo leren ze ook nog veel tijdens de activiteit in de Alblasserwaard. Denk hierbij aan een bezoekje aan de Kinderdijk, want eigenlijk moet iedereen hier wel een keer geweest zijn.

Na het zien van Fien & Teun op televisie, kunnen de kinderen ze ook in het echt ontmoeten! De Avonturenboerderij is een ideale activiteit met kinderen. Ontdek de dieren, de gezellige sfeer en ga met iedereen op de foto. Op de Avonturenboerderij komt spelen en leren samen, zo kunnen de kinderen tijdens deze activiteit in de Alblasserwaard alles doen en beleven wat ze willen! Je kunt er zelfs blijven slapen, want Vakantiepark Molenwaard is ook helemaal in het Fien & Teun thema.

Activiteit in de Alblasserwaard met een groep

Ben jij op zoek naar groepsactiviteiten in de Alblasserwaard? Dan ben je hier op de juiste plaats. Met groepen zijn er vele leuke uitjes te beleven, denk bijvoorbeeld aan golf op de Maria Johanna Hoeve of misschien zelfs naar Verdoorn Gelegenheidskoetsen. Hier kun je rondleidingen in een koets nemen, de werkplaats bekijken en na afloop een gezellig feest vieren. Geniet van een activiteit in de Alblasserwaard die iedereen leuk vindt én die velen nog nooit gedaan hebben!

De leukste activiteit in de Alblasserwaard

De leukste uitjes zijn toch wel om Alblasserwaard zelf te verkennen. Twee manieren zijn hiervoor het best, namelijk vanaf het water op een boot of met een Solex langs het water! 

Activiteit op het water

Een unieke ervaring is het huren van een Chinese Schouw. Met 6 tot 8 personen kun je genieten van een middag op het water in een Sampan. Neem een heerlijke lunch mee of bestel de lunch van tevoren, want dat is ook mogelijk! Vaar jij liever in een luxe sloep? Dat kan natuurlijk ook gewoon. De lokale ondernemers Corine & Rinie helpen je graag bij het ontdekken van een leuke route, je krijgt zelfs een vaarkaart mee tijdens de tocht. 

Bezoek de wijngaarden

Wist je dat er in de Alblasserwaard ook wijngaarden zijn? Proef de Nederlandse wijnen zelf ook of wandel rond in één van de wijngaarden. De eigenaren van deze wijngaarden geven graag leuke rondleidingen en ze houden ervan om een proeverij te geven. Zo ken je niet alleen de verhalen van de lokale ondernemers, maar leer je ook heel veel over de druiven die je tijdens de rondleidingen al hebt zien hangen in de wijngaard.

Ontdek de mogelijkheden

Ervaar biologische producten

Een bijzondere activiteit in de Alblasserwaard is het maken van kaas. Heel veel bedrijven in de omgeving hebben een eigen kaaswinkel, maar daarnaast ook de mogelijkheid om een rondleiding te nemen. Ontdek hoe kaas gemaakt wordt tijdens een unieke rondleiding, zo'n activiteit in de Alblasserwaard is altijd een goed idee! 

Een andere leuke activiteit naar lokale ondernemers is Symbiose. Dit is een zelfbedieningswinkel met vele lokale producten en het leukst is nog, je mag van de boeren wandelen over de landerijen. Zo kun je in contact komen met de producten die je gaat kopen of hebt gekocht! Ervaar het landelijke gevoel van het groene hart en geniet van de prachtige omgeving.