Alblasserwaard met kinderen

Wil je een dagje uit of op vakantie met kinderen in de Alblasserwaard? Dan zit je hier goed! Met alle leuke uitstapjes in de omgeving is er geen tijd voor verveling. In de Alblasserwaard is altijd van alles te zien, te beleven en te ontdekken voor jong en oud. Benieuwd naar onze tips voor uitstapjes in de Alblasserwaard met kinderen? We vertellen je er graag meer over!

De Alblasserwaard met kinderen

Met de kinderen naar een oer-Hollandse provincie waar jullie tijd tekort komen. We hebben onze favoriete uitjes in de Alblasserwaard met kinderen voor je op een rijtje gezet.

Een ijsje halen bij de boer

Hebben jullie al wel eens ambachtelijk ijs van de boer geproefd? Verser krijg je het niet! De ijsjes worden gemaakt van verse melk en dat proef je. Ben je benieuwd hoe het ijs gemaakt wordt bij de boer? Ga dan langs bij IJsboerderij den Boer en neem een unieke rondleiding. Tijdens de rondleiding komen jullie erachter hoe ijs gemaakt wordt. Op de picknicktafels kan je vervolgens genieten van een lekker ijsje.

Even naar het buitenland

Voor heel even waan je je in het buitenland. Dat overkomt je in de Chinese Schouw. Een houten sampan waarmee je het water over kunt vaker. In Giessenburg worden deze bootjes verhuurd. Een unieke ervaring om zo bijvoorbeeld langs de molens van Kinderdijk te varen! Je kan er met het hele gezin in, het is namelijk geschikt voor 6 tot 8 personen.

Het boerderijleven ontdekken

Ben je benieuwd hoe het is om op een boerderij te wonen? Je beleeft het bij Avonturenboerderij Molenwaard. Al spelend ontdek je hier het leven op de boerderij. Je nieuwe vrienden Fien en Teun vertellen je er alles over. Zo leer je hoe een ei wordt gelegd of maak je een ritje op een pony óf de trekker.

Pannenkoeken eten

Na een hele dag op pad zijn jullie vast moe geworden. Sluit dan de dag af met een overheerlijke pannenkoek bij Pannenkoekenboerderij de Ponthoeve. Ambachtelijke pannenkoeken waar je ook lekker buiten op het terras van kunt genieten. Kinderen kunnen tijdens het wachten op de pannenkoeken lekker spelen in de speelkamer of op bezoek bij de kalfjes.

Met de koets op pad

Je ontdekt de omgeving pas echt op een unieke wijze wanneer je met de koets eropuit gaat. Met een ritje in een koets van Verdoorn Gelegenheidskoetsen zie je de omgeving vanuit een hele andere hoek. Je kan niet alleen een ritje maken met de koets, maar je kan ook een rondleiding nemen langs de klassieke koetsen en de traditionele werkplaats. Beleef hier een gezellige middag.

Actief uitje met het gezin

Geniet samen met het hele gezin van een actief uitje waar iedereen het naar z’n zin heeft. Een potje boerengolf bij Hof van Schaayk met prachtig uitzicht op de weilanden. Een super leuk spel voor jong en oud. Je kan na het potje ook gezellig samen barbecueën. Of wat dacht je van een verfrissende duik in het zwembad? Bezoek samen De Doetsekom. Een buitenzwembad in Giessenburg met drie verschillende banen én een superleuke glijbaan. Hier vermaken de kinderen zich wel!