Fietsknooppunten Zuid-Holland

Echte fietsliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven in Zuid-Holland. Niet voor niets een populaire fietsprovincie. De vele fietsknooppunten in Zuid-Holland brengen je op de mooiste plekken.

 

Fietsroutes in Alblasserwaard

In de omgeving van de Alblasserwaard zijn er ook een aantal routes alvast voor je vastgelegd. Tijdens deze routes kom je langs een aantal hoogtepunten in de omgeving. Voor iedereen is er een passende route. Fiets je graag langs dorpen? Of juist langs de boer? Het kan hier allemaal. Ook heb je de keuze uit lange of korte fietsroutes. Net waar je zin in hebt.

Fietsroute Daar bij de molen (75 km)

Wanneer je aan de Alblasserwaard denkt, denk je waarschijnlijk aan de vele molens. Tijdens de fietsroute ‘Daar bij de molen’ ontdek je verschillende molens en watermolens waar de regio bekend om staat.

Fietsroute Langs de Sophiapolder (26 km)

Ben je al eens langs natuureiland Sophiapolder gefietst? Pak de fiets en fiets in 1,5 uur de fietsroute ‘Langs de Sophiapolder’. Hier kom je verschillende vogelsoorten tegen die je vanuit de kijkhut kunt bekijken. Vergeet dus vooral de verrekijker niet!

Fietsroute van Groot-Ammers naar Kinderdijk (55 km)

De toeristische trekpleister van onze omgeving? Dat zijn natuurlijk de molens van Kinderdijk. Deze moet je dan ook gezien hebben wanneer je in de omgeving bent. Je kunt de molens van Kinderdijk bezoeken tijdens de fietstocht van Groot-Ammers naar Kinderdijk door het écht Hollandse landschap.

Fietsroute door de oer-Hollandse Alblasserwaard (64 km)

Fiets in het zuidelijke deel van het Groene Hart waarbij je zeker veel groen tegenkomt. Polders, weilanden, kanalen en authentieke dorpjes. Tijdens deze fietsroute ontdek je het oer-Hollandse karakter waar de Alblasserwaard om bekend staat.

Ontdek meer over het Groene Hart