Groene Hart

Nederland heeft een karakteristiek landschap. Weilanden, koeien, bossen, kronkelende riviertjes… In het Groene Hart kom je dit oer-Hollandse landschap overal tegen. Een prachtig landschap waar je niet snel genoeg van krijgt. Ideaal voor mooie fietstochten, wandelingen of een boottocht.

Wandelen in het Groene Hart

De pure Nederlandse natuur ontdek je het beste ter voet. Al wandelend ontdek je mooie plekjes langs het water, prachtige uitzichten over de weilanden of loop je langs de streekproducten van de boer.

Kasteel de Haar (7 km)

Ontdek dan ook de mooie wandelroutes in het Groene Hart. Wandel rondom het prachtige Kasteel de Haar of bezoek Geertjes Hoeve tijdens een mooie wandeling. Volg het wandelknooppuntennetwerk voor een mooie route van 7 kilometer.

Ooievaarspad (16 km)

Ben je toe aan een lange wandeling? Bewandel het Ooievaarspad van 16 kilometer waarbij je alle hoogtepunten van het Groene Hart bekijkt. Nieuwpoort, de Oude Hollandse Waterlinie, de polder en Avonturenboerderij Molenwaard.

Kinderdijkpad (18 km)

Eén van de meest populaire (langere) wandelingen is de wandeling over het Kinderdijkpad. Je loopt langs de verschillende molens met uitzicht op het oer-Hollandse landschap. Niet voor niets staan de molens op de Werelderfgoedlijst.

Wandelen in de regio

Het Groene Hart vanaf het water

Ga jij het Groene Hart vanaf het water ontdekken? Deze regio is zeer geschikt om met de boot te verkennen. De verschillende rivieren en meren brengen je langs mooie steden en natuur. Je kan de omgeving met eigen boot ontdekken, maar je kunt ook gemakkelijk een boot of kano huren.

Varen langs de molens van Kinderdijk is zeer geliefd. Je kunt zelfs langs de molens van Kinderdijk peddelen met de kano of kayak. Ook kan je een rondvaart door Alblasserwaard nemen. Dit is zeker een leuke activiteit wanneer je met een grotere groep de natuur wilt ontdekken vanaf het water. Daarnaast kan je ook een imposante sloep huren in Giessen. Je maakt prachtige vaartochten met een sloep langs de molens, natuur en dorpen in de omgeving. Ontdek het zelf!

Waan je ook even in het buitenland met een boottocht met een Chinese Schouw. In de omgeving van Giessen kan je prachtig varen. Vanaf deze Sampan en beleef je een zeer unieke vaartocht.

Varen in de regio

Fietsen in het Groene Hart

Op de fiets kan je direct heel veel van de omgeving zien. Afwisselende fietsroutes brengen je op mooie plekken in het Groene Hart van Nederland. Door de natuur, divers landschap, dorpjes en unieke bezienswaardigheden. Deze omgeving is dan ook zeer geliefd bij fietsliefhebbers én natuurliefhebbers.

Vogelroute (41 km)

Kijk je graag naar bijzondere vogels in de natuur? Dan is deze Vogelroute iets voor jou! De Vogelroute vanaf Vogelpark Avifauna brengt je door het écht Hollandse landschap waar je veel vogels tegenkomt. Maak mooie foto’s van de vogels tijdens je fietstocht.

Molenroute Alblasserwaard (50 km)

Wanneer je aan Alblasserwaard en het Groene Hart denkt, denk je waarschijnlijk aan molens. Naast de natuur, staat deze regio bekend om de molens. De Molenroute laat je allebei ervaren. Door de natuur fiets je langs 20 verschillende molens.

Koe Kaas route (50 km)

Bij weilanden horen natuurlijk… Juist! Koeien! Wanneer je de Koe Kaas route fietst kom je langs het boerenleven. Maak ook zeker een tussenstop bij de boer om verse melk en kaas te proeven.

Fietsen in de regio