Eten en Drinken

In de Alblasserwaard kun je genieten van de gezelligheid op één van de vele terrassen, bij lokale ondernemers en bij de lekkerste restaurants.

Eten & Drinken bij lokale ondernemers

Dat ene terrasje achteraf tijdens de fietstocht of dat heerlijke ijs op de boerderij bij de boer. Hieronder vind je een overzicht van de lokale ondernemers waar je een lekker hapje kunt eten of drinken.

De Maria Johanna Hoeve is een tip voor een combinatie tussen een uitje en heerlijk eten van streekproducten. Bij de Maria Johanna Hoeve kun je heerlijk lunchen of dineren in de brasserie, gezelligheid en goed eten in één. Ze hebben een brede menukaart met voor ieder wat wils. Je kunt hier gaan golfen en vervolgens eten, maar je kunt natuurlijk ook alleen even heerlijk eten.

Uit eten

Ben jij een liefhebber van de Hollandse keuken? Dan is Eterij het kleine brughuis de juiste plaats voor jou. Geniet van de lekkerste hollandse gerechten en laat de nostalgie op je indalen.

Ben je met kleine kinderen? Dan is Gasterij Molenwaard perfect voor jou! De meest lekkere gerechten en speciale thema avonden voor jonge kinderen. Ook is er een speciaal menu voor kinderen met thema, dus het is zeker een bezoekje waard. Tip: combineer het met een dagje naar de avonturenboerderij!

Eten en drinken bij 't Raadhuis is zeker een goed idee als je in Goudriaan bent. Met 150 zitplaatsen is er vaak wel een plaatsje vrij. Je kunt hier heerlijk zitten of een drankje doen tijdens je verblijf.

Geniet van heerlijke gerechten en heel veel gezelligheid bij Het Posthuijs. Het terras ziet er aantrekkelijk uit en ook binnen wil je graag plaatsnemen. Het is de perfecte plaats voor een gezellige lunch of een lekker diner.

Heerlijk pannenkoeken eten kan in Vianen bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de uiterwaarden van de lek. Geniet van de heerlijke pannenkoeken en van een mooi uitzicht.

Een unieke ervaring

Wil jij eten en drinken op een unieke locatie? Neem dan een kijkje bij een van deze leuke horecagelegenheden. Bij de forelvijver Zederik kun je plaatsnemen op het terras en genieten van een lekkere forel met uitzicht op de mooie vijvers.

Een andere unieke locatie is bij Koffie bij de molen, hier kun je een lekkere kop koffie drinken en genieten van het mooie weer op het terras. Ook kun je hier een taartje eten of zelfs een high tea bestellen. Het is de perfecte stopplaats tijdens een rondje fietsen

Ook museum de Koperen Knop is een unieke ervaring. Ontdek het museum en neem daarna plaats voor een lekkere kop koffie en een taartje. Natuurlijk kan je ook direct genieten van het museumgevoel met een kop koffie, want de ruimte voor koffie is helemaal ingericht in de sfeer van het museum.

"Tijdens een dagje fietsen in de Alblasserwaard hebben we zo lekker gegeten! Echt gezellige lokale ondernemers met veel enthousiasme. Zo zijn we even gestopt bij de Maria Johanna Hoeve en hebben we een hapje gegeten bij de brasserie. Daarna zijn we nog vele winkeltjes in geweest en hebben we de dag afgesloten met een lekker ijsje."

Een lekker tussendoortje

Voor een heerlijk tussendoortje raden we de Bakplaats in Ameide van harte aan. Er worden diverse streekproducten verkocht, zoals sappen, wijnen, ijs en nog veel meer. De Bakplaats wordt gerund door een finaliste van Heel Holland Bakt en het is zeker aan te raden, want alles is heerlijk.

De Riekjeshoeve is een combinatie van een boerenlandwinkel en een koffieboerderij, dat betekend dat je hier heerlijk op het terras kunt zitten of zelfs een high tea kunt bestellen met allerlei lokale producten!

Zin in een lekker ijsje van de boer? Dan is de IJsboerderij Middelbroeck perfect! Ze maken hier zelf heerlijk ijs en bezoekers gaan altijd gelukkig weg, soms zelfs met tassen vol met ijs en streekproducten, want die verkopen ze ook. Je vindt de ijsboerderij in Meerkerk en een klein winkeltje met ijs en streekproducten in Ottoland.