Het water op

Ultiem genieten doe je natuurlijk op het water! De Alblasserwaard is de perfecte regio om te ontdekken vanaf het water. Je kan via verschillende manieren het water op.

Alle actieve uitjes

Ons kano avontuur op het water

Voor een actief avontuur kun je het best in de kano of kayak stappen. Vanuit Groot-Ammers kun je gemakkelijk een kano huren bij Kanocentrum de Ammerse Boezem. Geniet van een heerlijke dag op het water terwijl je vaart langs de echt Nederlandse molens. 

De snelle peddelaars kunnen zelfs naar de molens van Kinderdijk peddelen. Wel wordt aangeraden om dan een overnachting te plannen, want het is een lange tocht!

Boek hier jouw dagje kanoën!

Rondvaart door Alblasserwaard

Met een grote groep kun je heerlijk genieten op een privé rondvaartboot. Vaar door de mooie natuur en ontdek de mooiste plekjes van de Alblasserwaard vanaf het water. Het is de perfecte manier om de wegen te ontlasten en toch de omgeving te leren kennen. 

Ook ideaal voor een uitje met vrienden, bedrijfsuitje of een familieweekend!

Ontvang hier meer informatie.

De Chinese Schouw

Op zoek naar een uniek uitje in de omgeving van Alblasserwaard? Deze tocht is echt bijzonder! Met een Chinese Schouw kun je prachtig varen door de mooie omgeving van Giessen. Op deze boot zit je gezellig met jouw gezelschap en kun je kiezen om een korte of lange trip te maken. Na afloop kun je zelfs een heerlijke lunch boeken! Geniet van een unieke boottocht en kom volledig tot rust!

Klik hier voor meer informatie.

De sloep van De Giessen

Huur een imposante sloep bij De Giessen! Er zijn prachtige tochten van twee uur, maar ook van vier uur of de hele dag. De Giessen heeft ook mooie tochten uitgestippeld, zodat jij niet zelf een route hoeft te bedenken. De prachtige molens en de mooie natuur kun je prachtig zien vanaf het water! 

Meer weten over de sloepverhuur? Klik dan hier!

Varen Alblasserwaard

“Midden in de Randstad zo van het water en de natuur genieten is echt uniek! Wij zijn dan ook graag op het water te vinden. Hier kom ik helemaal tot rust terwijl de kinderen zich uitleven. Regelmatig huren we een kano of een mooie sloep. Wanneer we visite krijgen van buitenaf doen we ook wel eens een rondvaart. Nog steeds ontdekken we dan nieuwe plekjes!”