UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk

Iedere bezoeker van de Alblasserwaard moet bij UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk geweest zijn. Ontdek de vele molens langs het water en bezoek de museum molens. Je zult zien dat iedere molen een eigen verhaal heeft. 

Ontdek de molens

Er zijn twee museum molens die je kunt bezoeken. Eén van de twee is gebouwd in 1738 en is nog steeds in uitstekende conditie. Ontdek de geschiedenis over de gezinnen die hier hebben gewoond en klim op de smalle trappen. 

Het tweede museum is een molen uit 1630 en is dus ook ruim een eeuw ouder dan de andere molens. Kinderen kunnen het museum door middel van een eigen tocht ervaren. Een unieke ervaring voor jong en oud tijdens de vakantie in de Alblasserwaard!

Bezoek de kaasboerderij

Als je op de fiets bent kun je het bord al van ver zien hangen. De biologische kaasboerderij heeft tot zover het oog kan zien kaas liggen. Plan een interessante rondleiding door de kaasboerderij zeker even in. Geen afspraak gemaakt? Ook in de winkel is er genoeg te zien en te kopen. Kies één van de bijzondere kazen of biologische melk en eieren.

Neem een rondleiding op het water

Via Tourist info Alblasserdam kun je prachtige tours maken over het water en op deze manier het UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk  ontdekken. Door een tocht van twee uur ontdek je de prachtige omgeving en kom je volledig tot rust op de boot.

Een hapje eten en drinken

Na afloop van dit bijzondere bezoek aan UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk kun je een hapje eten of drinken. Er is genoeg horeca in de omgeving om lekker van te genieten.

“Samen met de kinderen zijn wij op de fiets naar Kinderdijk gegaan. De kinderen waren erg onder de indruk, zowel van de museum molens als van de rondvaart. Vanaf het water konden we molens goed zien en ook de weilanden goed bekijken.Voor kinderen is het heel leuk om zo de geschiedenis van Nederland te ontdekken.”

Terug naar 'Ontdek UNESCO Werelderfgoed'