Gorinchem is uitgeroepen tot de mooiste vestingstad van Nederland. In geen enkele andere vestingstad zijn de vestingwallen en verdedigingswerken zo goed bewaard gebleven. Wanneer je over de vestingwallen wandelt kun je ook van prachtige uitzichten genieten.

Ontdek Gorinchem

Struin door het gezellige centrum van Gorinchem. Hier beleef je de geschiedenis van vroeger maar dan met hedendaagse invloeden. Zo kun je wandelen naar De Hoofdwacht, een bewaarde wachtpost van vroeger die nu als restaurant dient. Of wandel door het leuke winkelstraatje De Langendijk tijdens je bezoek aan vestingstad Gorinchem

Uitjes in Gorinchem

In de avond is Gorinchem ook erg gezellig. De sfeervolle restaurants worden in het weekend druk bezocht. Ook kun je een theatervoorstelling bekijken in Theater Peeriscoop. Je aanschouwt vaak lokale muzikanten. Een intiem theater waar je ook op zondagmiddag een muziekmiddag kunt meemaken. Benieuwd naar dit gezellige theater? Boek een rondleiding inclusief koffie en appelgebak.

“Op zondagmiddag hebben we een voorstelling gezien in Theater Peeriscoop. Samen met de kinderen hebben we onze ogen uitgekeken bij de jazz voorstelling. Voor de kinderen eindigde het uitje ook in de indrukwekkende foyer waar ze zich vergaapte aan het klassieke interieur en genoten van de hapjes. Echt een aanrader wanneer je een uitstapje naar Gorinchem gaat plannen.”

 

Terug naar 'Ontdek de Vestingsteden'

Vestingstad Gorinchem