Bezoek Vestingstad Nieuwpoort

In één van de kleinste vestingsteden van Nederland kan je alle hoogtepunten in één dag bezoeken. Ga een dagje eropuit naar Vestingstad Nieuwpoort en ontdek de rijke historie. Wil je toch iets langer blijven? Dan kun je heerlijk overnachten op Camping De Landhoeve.

Ontdek Nieuwpoort

Dwaal door de krappe straatjes van Nieuwpoort en ontdek de interessante geschiedenis. Voor een mooie wandeling kun je het best over de buitenhaven langs de gracht richting het monumentale stadhuis wandelen. Neem hier even de tijd om stil te staan om te genieten van het mooie monument. 

De Jachthaven van Nieuwpoort

Daarna kun je makkelijk doorlopen richting de jachthaven. Via kleine wandelpaden loop je helemaal langs de haven en kan je alle boten zien. Langs de vestingwallen wandel je het hele stadje rond, waardoor je alles ziet. Deze unieke stad is echt prachtig om te bezoeken, dus neem zeker de tijd om Vestingstad Nieuwpoort te bezoeken. 


Tip: Bekijk ook even de site van Nieuwpoort of er een leuk evenement of activiteit georganiseerd wordt. Vrijdagmiddag is er bijvoorbeeld markt! Ook een bezoekje aan het museum in Nieuwpoort kan niet missen. Geniet van de prachtige tentoonstellingen in het stadhuis en nog veel meer andere leuke uitjes!

Terug naar 'Ontdek de Vestingsteden'

Vestingstad Nieuwpoort

“Ik kom bijna iedere vrijdag in Nieuwpoort voor de markt. Dan neem ik altijd even de tijd om door het sfeervolle centrum te struinen. Vaak haal ik een broodje op de markt waar ik langs de haven van geniet. Wanneer de kinderen meegaan, maken we er dan ook meteen een gezellig uitje van en lopen we vaak even langs de zes bastions.”