Wandelen en fietsen in de Alblasserwaard

In de Alblasserwaard kun je prachtig wandelen en fietsen. Ontdek alle mogelijkheden voor een wandel- of fietstocht in de Alblasserwaard.

In de Alblasserwaard kun je prachtig wandelen en fietsen. Ontdek alle mogelijkheden voor een wandel- of fietstocht in de Alblasserwaard.

Wandelen in de Alblasserwaard

Kies bijvoorbeeld voor een prachtige wandeling door steden of natuurgebieden zoals bij de Slingelandse Plassen. Neem zeker ook even een kijkje bij de molens van Kinderdijk, hier kun je ook heerlijk wandelen. Begin bij het historische centrum van Alblasserdam en wandel dan naar de molens toe via een prachtige wandeling. Of wat dacht je van een mooi ommetje rondom de Waterlinie van Nieuwpoort?

Fietsen in de Alblasserwaard

Als je een fietstocht uitstippelt raden we zeker aan om even langs bijvoorbeeld Kaas- en Zuivelboerderij Kuiper te gaan. Hier ontdek je echte ambacht en een unieke familiegeschiedenis! Een andere plaats waar iedere wijnliefhebber langs moet fietsen is de wijngaard Domein Oosteind. Een unieke beleving voor de echte fans! Kijk voor meer tips tijdens jouw fietstochten hier.

Verken de Alblaserwaard

Een prachtige manier om de natuur te leren kennen is via een Solextocht. Dit is ideaal voor een familie of een gezellig teamuitje met de werknemers. Kies een van de tochten of stippel zelf een route uit, de solexen gaan ongeveer 75 kilometer mee! 

“Afgelopen jaren zijn mijn vrouw en ik steeds vaker gaan wandelen. Bijna ieder weekend maken we een mooie wandeling in de omgeving. Hierdoor zijn we op bijzondere plekjes geweest waar we anders niet snel zouden komen. Zo liepen wij laatst door Het Beeldenpark Drechtoevers langs de rivieren. Hier waren wij nog nooit geweest, maar het is zeker een bezoekje waard!”

Wandelen en fietsen Alblasserwaard