Op Kinderdijk wandelen

Het mooiste in de Alblasserwaard is natuurlijk op Kinderdijk wandelen. Geniet van de bijzondere natuur, de authentieke omgeving en natuurlijk ook de molens die op de dijk staan. Wij geven graag een aantal tips over prachtige wandeltochten!

Rondje Kinderdijk – Alblasserdam

Ook leuk is het rondje langs de molens vanaf Alblasserdam. Loop helemaal rondom de stad richting Kinderdijk. Tijdens deze route kom je langs de Tourist info Alblasserdam, dus dan kun je gelijk alle highlights ontdekken. Deze tocht is volledig langs het water, wat maakt voor een mooie en unieke route. Ook kom je tijdens de tocht bijna langs Biokaas Alblasserdam, hier kun je een echt hollands kaasje meenemen, lekker voor onderweg natuurlijk!

Kinderdijk wandelen 8 km

Een wandeling die voor vele gemakkelijk te behalen is is de route van de ANWB. De route begint bij Het parkeerterrein aan de Marineweg, hier kun je dus gemakkelijk de auto neerzetten. Verder loop je vooral langs een fietspad of over graspaden. Het is een prachtige route en je loopt over de bijzondere dijken langs de polders. Na afloop kom je weer bij het parkeerterrein uit.

Op de website vind je ook leuke en interessante weetjes over de molens en bezienswaardigheden waar je langsloopt. Zeker leuk om te bekijken dus!

Kinderdijk wandeling 20,8 km

Rondom Alblasserdam en Kinderdijk kun je prachtig wandelen. RouteYou heeft hier een mooie route voor. 20,8 km wandelen over de dijken, door de polder en langs de molens, zo beleef je een sportieve en gezellige dag met elkaar. Tijdens deze route ga je 2 keer met een pontje naar de overkant. Daarnaast raden we aan om even een kopje koffie te drinken bij Rustpunt Lekker anders in Nieuw-Lekkerland, hier kom je vrijwel langs.