Een écht typisch Hollands landschap middenin de Randstad? Dat vind je alleen in de Alblasserwaard! Het eeuwenoude groene landschap is dan ook zeker een bezoek waard.

Ontdek de historische gebouwen, schilderachtige dorpjes en eindeloze groene weiden. Met de bezienswaardigheden, uitstapjes en tips van Gerrit en zijn gezin, kom je ogen en tijd tekort tijdens je bezoek aan de Alblasserwaard & Vijfheerenlanden.

Begin met ontdekken en check het online magazine op deze pagina, Hollandser wordt het niet!

Bekijk het magazine

actief

Actief

Van de golfbaan tot een kinderfeestje: er zijn zoveel activiteiten te beleven! Je kan een boot of kano huren, aan excursies deelnemen, workshops volgen of een themapark voor jonge kinderen bezoeken. En vergeet natuurlijk de vele prachtige wandel- en fietspaden niet!
horeca

Horeca

In onze polders tref je een grote keuze aan restaurants, theetuinen, terrassen en nog veel meer gezellige plekken. Laat je verwennen met goede, lokale producten en een gastvrije en ongedwongen ontvangst!
Ontdek een van mijn tips!
cultureel

Cultuur

Natuurlijk kan je verschillende musea bezoeken! Maar kijk ook naar het zeer gevarieerde aanbod rondleidingen, workshops en tal van culturele voorstellingen. In de polder kan je van alles opsteken!
overnachting

Overnachting

Wakker worden met de opkomende zon boven de polder! Beleef een unieke verblijf op een camping, vakantiepark of in één van de vele B&B’s die onze mooie regio rijk is!
winkelen

Winkelen

Of het streekproducten zijn, gebruiksartikelen of lokale kunst: in tal van streekwinkels, ateliers en boerenbedrijven kan je terecht voor unieke en eerlijke spullen!
overig

Overig

Ook groepen vinden hun plek in de polder! Er zijn veel gelegenheden voor het houden van een feest, het voeren van vergaderingen of ga eens naar een Wellness om lekker bij te komen!