Natuur in de Alblasserwaard

Ben je een echte natuurliefhebber? Je hoeft niet ver buiten de Randstad te zoeken naar mooie natuur en uniek landschap. De natuur in de Alblasserwaard is werkelijk prachtig. Groene velden, kronkelende riviertjes en diverse vogelsoorten. Kom de natuur zelf ervaren en kom helemaal tot rust.

Uitjes in de natuur

Wil je de natuur van de Alblasserwaard op een hele andere manier ontdekken? Maak dan een wandeling langs verschillende natuurfoto’s in Haute Cultuurhuis. Wanneer je meer op zoek bent naar een actief uitje in de natuur, dan raden we aan om naar Hof van Schaayk te gaan. Hier kan je een potje boerengolf spelen in de schitterende natuur van Leerdam.

Het hele aanbod bekijken

Varen door de natuur in de Alblasserwaard

Geniet van een ontspannen dagje op het water. Vanaf het water zie je mooie plekken in de natuur die je anders niet snel tegenkomt. Huur een sloep bij De Giessen. Vaar langs verschillende bezienswaardigheden langs de oevers van de rivier. Vanaf de boot kijk je de hele dag je ogen uit. Ga op zoek naar verschillende vogels langs het water of gekleurde bloemen aan de oevers. Een unieke vaartocht door de natuur maak je in een Chinese boot (Sampan).