Toeristenpunt Alblasserwaard

Kom je een dagje, weekendje of lange vakantie naar de Alblasserwaard? Dan wil je natuurlijk weten welke uitstapjes je niet wilt missen, waar je het beste kunt overnachten of waar je goed kunt eten. Ontdek de Alblasserwaard helpt je als toeristenpunt in de Alblasserwaard hier graag bij. Wij zijn een soort VVV Alblasserwaard waar je alle informatie, uitstapjes en agendapunten uit de regio ontdekt.

UNESCO Werelderfgoed

Dé toeristische trekpleister van onze regio is UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk. De 19 bijzondere molens zijn dan ook zeker een bezoekje waard. De molens vertellen allemaal een eigen verhaal. Je kunt langs Kinderdijk varen, fietsen of wandelen. Een ander bijzonder uitstapje is UNESCO Werelderfgoed Gorinchem. Dit is de mooiste vestingstad van Nederland dankzij de vestingwallen en verdedigingswerken die nog mooi in tact zijn. Je loopt echt door de geschiedenis van Gorinchem heen.

Overnachten in de Alblasserwaard

Tijdens jouw verblijf in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden geniet je van veel natuur en rust, maar ook een gemoedelijke sfeer. Je kunt kiezen voor een gezellige overnachting op één van de campings in de omgeving. Een vakantie bij de boer op een minicamping of een grote kindvriendelijke camping zoals Familie Resort Molenwaard met Fien & Teun of camping de Grienduil.

Je kunt ook heerlijk overnachten in een B&B in de Alblasserwaard. In alle rust kan je hier slapen en in de ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor je klaar. Het ontbijt wordt vaak gemaakt van verse streekproducten en dat proef je!

Toeristenpunt Alblasserwaard

Ontdek de Alblasserwaard neemt je graag mee door de regio als jouw gids. We zijn een toeristenpunt in Alblasserwaard, een soort VVV Alblasserwaard, waar je terecht kunt om de mooiste plekken van de regio te ontdekken. Laat je inspireren door de vele actieve, culturele en natuurrijke uitstapjes en kom onze prachtige regio ontdekken!

Meer over jouw gids in de Alblasserwaard