Uitjes Alblasserwaard

Ben jij op zoek naar leuke uitjes in de Alblasserwaard? Dan ben je hier op de juiste plaats. Ontdek de Alblasserwaard op een bijzondere manier door allerlei lokale activiteiten te ondernemen! De mooiste fietsroutes, de gezelligste horeca mogelijkheden en leuke uitjes van lokale ondernemers, wat ga jij doen in de Alblasserwaard?

Culturele uitjes in de Alblasserwaard

De Alblasserwaard is ook de ideale locatie voor culturele uitjes. Ontdek de geschiedenis van Kinderdijk in één van de molens of verwonder jezelf tijdens een van de unieke rondleidingen door echte locals. Daarnaast zijn er nog vele leuke mogelijkheden zoals een leerzame rondleiding bij een kaasboer en natuurlijk ook het Baggermuseum.

Bekijk hier alle culturele uitjes

Winkelen

Natuurlijk wil je tijdens een uitje op vakantie ook even winkelen voor streekproducten of leuke cadeautjes. De Bakplaats in Ameide mag je echt niet missen! Marjolein is bekend van Heel Holland Bakt (2018) en ze maakt de lekkerste cakes en taarten. Voor biologische streekproducten kun je naar Symbiose, dit is een winkel voor bio producten en vele boeren in de omgeving hebben hier producten liggen. Je mag hier zelfs op de erven rondlopen en kijken.

Voor de echte shopliefhebbers is de Graanbuurt een leuk uitje. Het overdekte winkelcentrum heeft haar naam te danken aan de stoomgraanmaalderij waarin de winkels zitten.

Ontdek alle lokale winkels

Een hapje eten in de Alblasserwaard

Er zijn in de Alblasserwaard vele lokale restaurants en terrassen waar je heerlijk kunt napraten over de gezellige dag in de Alblasserwaard. Een uniek terras is de Thee- en Vlindertuin De Punt, hier kun je middenin de natuur genieten van een kopje koffie of thee. Als je zin hebt om te vissen of gewoon in een forel, dan is een tussenstop bij de forelvijver zeker de moeite waard. Heerlijke vers gevangen en gerookte vis!

Uit eten kun je erg goed bij Eeterij Het Kleine Burghuis in Meerkerk, hier staan heerlijke Hollandse gerechten op het menu zoals bijvoorbeeld diamanthaas en erwtensoep. In Goudriaan kun je heerlijk op het terras plaatsnemen bij ’t Raadhuis eten & drinken. Driegangendiners, lunches en borrels zijn hier de norm, genieten dus.

Er zijn nog vele andere heerlijke restaurants en lokale koffietenten. Bekijk ze allemaal snel en wie weet zien deze lokale ondernemers jou binnenkort.

Bekijk de mogelijkheden

Wil je blijven slapen in de Alblasserwaard? Bekijk hier de leukste tips voor een verblijf in een Bed en breakfast in Zuid-Holland.

Ontdek Bed & breakfast in zuid Holland

Er zijn heel veel uitjes in de prachtige Alblasserwaard. Beleef de leukste en avontuurlijkste tijd gewoon in de Alblasserwaard. Jong of oud, met vrienden of familie, in de Alblasserwaard is er voor iedereen iets leuks te beleven.

Ontdek alle tips!