De leukste uitjes in Nederland

Op zoek naar leuke uitjes in Nederland? Bezoek de Alblasserwaard! Hier is heel veel leuks te beleven voor jong en oud. In één dag ben je hier zeker niet klaar, dus overnachten is ook zeker een aanrader.

Uitjes Nederland met kinderen

Met kinderen is het niet zo moeilijk om een leuk uitje te bedenken. Avonturenboerderij Molenwaard is voor kinderen echt een unieke ervaring. Ze leren hier alles over het leven op de boerderij en waar ons eten en drinken vandaan komt. Ook lopen hier vele dieren rond zoals Patricia en Stip! Dit bezoekje kan goed worden gecombineerd met een nachtje op vakantiepark Molenwaard in bijvoorbeeld de Fien & Teun boerderij. Ontmoet de tv sterren Fien en Teun en maak er een hele speciale dag van!

Een ander uniek uitje in Nederland is natuurlijk bootje varen. Kinderen vinden dit vaak echt prachtig en jijzelf natuurlijk ook! Huur een fluisterboot of een echte sloep en vaar één van de tochten die een lokale ondernemer voor jou heeft uitgestippeld, dat is een heerlijk dagje uit met kind.

Bezoek Kinderdijk! Dit kan natuurlijk niet missen tijdens uitjes in Nederland. Leer alles over het leven van een molenaar, de molens zelf en natuurlijk de prachtige omgeving rondom de molens. Kinderdijk is ingericht om zowel voor volwassenen als voor kinderen interessant te zijn en iedereen moet dit een keer beleefd hebben.

Culturele uitjes in Nederland

Voor culturele uitjes in de Randstad zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden, zo is natuurlijk niet alleen Kinderdijk een aanrader, maar er is nog veel meer puur Hollandse cultuur te ervaren.

Beleef het nationale baggermuseum in Sliedrecht. Hier leer je alles over baggeren en de baggerschepen. Dit is heel belangrijk in deze omgeving en ze laten dan ook tientallen projecten en schepen zien. Dit is een zeer interessant museum voor jong en oud.

Verder is er in bijna iedere plaats wel een leuk museum waar je alles leert over de geschiedenis van de desbetreffende stad. Zo kun je overal de cultuur van de stad of het dorp proeven tijdens de uitjes in Nederland.

Meer cultuur

Overnachten in de Alblasserwaard

Wil jij tijdens deze leuke uitjes Nederland ergens rustig overnachten? Dan begrijpen wij als geen ander. Ervaar de Alblasserwaard en geniet van een typisch Hollands landschap midden in de randstad. Dit zijn onze tips voor een overnachting in de omgeving.

Tijdens een nachtje weg is een Bed & Breakfast Zuid Holland natuurlijk een perfecte optie. Hier staat alles voor je klaar en zelfs het ontbijt hoef je zelf niet te regelen. Geniet optimaal van een gezellig uitje met elkaar of met grote groepen. Een unieke ervaring is bijvoorbeeld slapen in een oudhollandse molen of juist een ultieme ontspanning door een verblijf met sauna te kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus geniet van een top uitje.

Ontdek de overnachtingsmogelijkheden