Vijfheerenlanden

Ga je op vakantie of een dagje weg naar Vijfheerenlanden? We geven je graag een aantal tips voor deze regio. Vijfheerenlanden bestaat uit 3 steden en ook uit 13 historische dorpen. Je vindt hier een prachtige combinatie tussen groene natuur, authentieke dorpjes en verschillende bezienswaardigheden.

Uitstapjes in Vijfheerenlanden voor jong en oud

Tijdens jullie vakantie naar Vijfheerenlanden of dagje uit, kan je van alles beleven. Genoeg leuke uitstapjes voor het hele gezin, met groepen, alleen of met z’n tweeën. We hebben een aantal leuke uitjes op een rij gezet:

Steden in Vijfheerenlanden

De omgeving staat bekend om de stadjes welke zeker het bezoeken waard zijn. Dit zijn Ameide, Leerdam en Vianen. Benieuwd wat er te doen is in de Alblasserwaard?

Bekijk de agenda

Ameide

Ameide is gelegen aan rivier de Lek en staat bekend om de historische gebouwen. Daarnaast ligt het vlakbij een natuurgebied, waar veel wandelaars en fietsers de stad mee combineren. Ben je een paardenliefhebber? Dan komt de jaarlijkse paardenmarkt in Ameide je waarschijnlijk bekend voor. Deze paardenmarkt in oktober trekt jaarlijks veel bekijks aan.

Vianen

Wanneer je Vijfheerenlanden bezoekt kan een bezoekje aan Vianen bijna niet ontbreken. Deze historische vestingstad heeft nog altijd verschillende kenmerken van een vestingstad, zoals de Lekpoort. Niet voor niets zijn er dan ook nog 190 rijksmonumenten. Overal waar je kijkt zie je de geschiedenis van de stad. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Stedelijk Museum waar je hier nog meer over leert. Houd je van winkelen? Ontdek dan de verschillende boetiekjes in de stad vol streekproducten of unieke items. Jaarlijks kan je ook evenementen bezoeken in Vianen zoals een Sleepbootdag of Oldtimerdag.

Leerdam

Heb je een glas geblazen vaas, schaal of ander object in huis? Grote kans dat dit uit Leerdam komt! Leerdam wordt ook wel de glasstad van Nederland genoemd. Hier bezoek je dan ook het Nationaal Glasmuseum waar je meer leert over glasblazerij. Ook ontdek je hier wat er allemaal mogelijk is van glas en kan je natuurlijk een aandenken meenemen voor thuis.

Leerdam is niet alleen bekend om de glasblazerij, maar ook de Leerdammer kaas is zeer bekend. Deze moet je hier dan ook echt proeven! Na een boottocht over de Linge, kan je een kaasproeverij doen.

Overnachten

Je kan heerlijk overnachten in Vijfheerenlanden. Onze tip? Kamperen in Nieuwland op Camping de Grienduil of op de boerderij de Groene Geer. Dan ben je gegarandeerd van een goede slaapplek op een mooie locatie.

Alle overnachtingen bekijken!

Camping de Grienduil heeft verschillende mogelijkheden. Je kunt kamperen met jouw eigen tent of caravan en gebruik maken van privé sanitair, maar je kunt ook heerlijk overnachten in een accommodatie, zoals de B&B en de vakantiehuizen. Bij boerderij De Groene Geer kun je echt kamperen bij de boer. Met vijf plaatsen ervaar je het knusse boerderijgevoel. Wel is er een boerderijwinkel met allerlei lekkere lokale producten en uiteraard zijn er genoeg dieren die in de wei staan.